TEŠKA NESREĆA: Nema preživelih u padu PUTNIČKOG AVIONA!

Iran
pixabay

Iranski putnički avion sa 66 osoba srušio se na jugu Irana, javlja AP pozivajući se na iransku novinsku agenciju Fars. Poginulo je svih 66 osoba koliko ih se nalazilo u letelici, rekao je državnoj televiziji portparol iranske aviokompanije "Aseman erlajns", javlja AP.

 

Avion ATR-72 iranske aviokompanije “Aseman erlajns”, koji je leteo od Teherana ka gradu Jasudž na jugozapadu Irana, srušio se u blizini zabačenog planinskog regiona Semirom, oko 620 kilometara južno od Teherana.

Jasudž se nalazi oko 780 kilometara južno od iranske prestonice.

Državna Pres TV javlja da se 66 osoba nalazilo u letelici, koja je nestala sa radara 50 minuta nakon poletanja sa teheranskog aerodroma “Mehrabad”.

Guverner Semiroma je rekao da spasilački helikopteri ne mogu da se spuste na mesto nesreće zbog guste magle, dok spasilačke službe pokušavaju da do lica mesta dođu kopnenim putem, navodi Rojters pozivajući se na poluzvaničnu agenciju Mehr.

Sve hitne službe su obaveštene, prenele su agencije Isna i Fars pozivajući se na Piroseina Kulovanda, šefa nacionalne spasilačke službe.

Iranski Crveni polumesec saopštio je da je rasporedio svoje predstavnike u oblasti u kojoj je avion pao.

Vlasti su navele da je avion u vlasništvu poluprivatne aviokompanije “Aseamn erlajns”, sa sedištem u Teheranu, koja je specijalizovana za letove do zabačenih aerodroma širom zemlje, ali oebzbeđuje i međunarodne letove.

Avion koji se srušio je letelica sa dva turbo-mlazna motora koja se koristi za regionalne letove na kratkim destinacijama.

Pod višedecenijskim međunarodnim sankcijama, iranska flota putničkih aviona je zastarela, a avionske nesreće su se proteklih godina relativno često dešavale, napominje američka agencija.

Nakon što je 2015. godine postigao nuklearni sporazum sa svetskim silama, Iran je potpisao ugovore sa “Erbasom” i sa “Boingom” radi kupovine većeg broja putničkih aviona.

Sve hitne službe su obaveštene, prenele su agencije Isna i Fars pozivajući se na Piroseina Kulovanda, šefa nacionalne spasilačke službe.loading...