Dve osobe su poginule, za pet se traga nakon teške pomorske nesreće u Hrvatskoj u kojoj su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumeni brod

 

Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture je saopštilo da se službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik “Danče” u utorak 25. aprila u 21.20 h sudario u Koločepskom kanalu s gumenim brodom nepoznate registracijske oznake na kojoj su bili ugostiteljski radnici hrvatskog državljanstva, ukupno 9 osoba.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu, javlja Hina, a prenose hrvatski mediji.

Na poziciji nesreće iz mora su spašene dve osobe s lakšim telesnim povredama, a dve pronađene osobe su mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga. U potragu za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik s lekarskom pratnjom, službeni policijski brod i motorni trajekt Hanibal Lucić.

Uzrok nesreće još uvek nije poznat.

Direktor Opšte bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potvrdio je da su nakon noćašnje teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu u tu bolnicu primljene dve osobe, od koji je jedna teže, a druga lakše povređena.

– Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše povrede i pušten je na kućno lečenje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno – rekao je Bekić.