TEŠKA NESREĆA U KALIFORNIJI: Požar na brodu odneo 34 života

Zvaničnici Kalifornije saopštili su da su 34 osobe stradale nakon izbijanja požara na ronilačkom brodu blizu obale južnog dela te američe savezne države, i da je obustavljena potraga za preživelima, preneo je večeras Glas Amerike (Voice of America - VOA).

Beta/AP

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci 20 žrtava, 11 žena i 9 muškaraca, saopštio je šerif okruga Santa Barbara Bil Braun. On je dodao da ekipe pokušavaju da stabilizuju brod koji se nalazi na dubini od 18 metara, pre nego što ronioci mogu da izvade tela ostalih 14 žrtava.

Požar je izbio na ronilačkom brodu “Konsepšn” (Conception), koji je bio usidren blizu ostrva Santa Kruz. Pet od šest članova posade je uspelo da pobegne u čamcu, dok su putnici bili zarobljeni u potpalublju.

Očevici navode da se čulo više eksplozija, ali vlasti ističu da je još prerano govoriti o uzroku požara. Šerif okruga Santa Barbara rekao je u ponedeljak da su u požaru možda eksplodirale boce sa kiseonikom.

Nacionalna uprava za bezbednost u saobraćaju saopštila je da je poslala tim inženjera i stručnjaka za požare da istraže nesreću.

Na brodu je bilo ukupno 33 putnika i šest članova posade, kada je požar izbio u 3.15 u ponedeljak ujutro po lokalnom vremenu. Istražitelji su saopštili da je sa broda posle požara brzo upućen poziv za pomoć.