Teško povređen pešak na Ibarskoj magistrali

Hitna pomoć
Dnevno.rs

U saobraćajnoj nesreći noćas na delu Ibarske magistrale kroz Beograd, teško je povređen 35-godišnji pešak. U tri veća sudara još nekolio lakše povređenih.

 

Nakon što je zadobio teške povrede u nesreći koja se dogodila u 03.30 sati u naselju Vidikovac, na Ibarskoj magistrali, muškarac je prevezen na reanimaciju u Urgentni centar, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Još jedan 35-godišnji muškarac povređen je u 20.36 sati na autoputu od Zagreba prema Nišu, kod isključenja kod opštine Novi Beograd, te je prebačen na odeljenje ortopedije Urgentnog centra.

Dve muške osobe, starosti 27 i 25 godina, zadobile su povrede glave u 02:10 sati u Ulici Jovana Brankovića u Batajnici kada su automobilom udarile u banderu, i takođe su prevezene na ortopediju u Urgentni centar.

U sudaru koji se dogodio u 03:26 sati u Ulici Kraljice Katarine na Čukarici nije bilo povređenih.

Hitna pomoć je protekle noći u Beogradu intervenisala 136 puta od čega 34 na javnom mestu, uključujući četiri saobraćajne nezgode.

Tokom noći su se najviše za pomoć javljali astmatičari, naročito od 02.00 sata pa nadalje, kao i hipertoničari i srčani bolesnici sa bolom u grudima, a bilo je i alkoholisanih i tuča, navela je Macura.

Kako je dodala, jučerašnji dan je bio prilično miran, sa 119 intervencija Hitne pomoći od kojih 30 na javnom mestu.