TEŠKO RAZBOJNIŠTVO U VRANJU: Provalnici otrovali pse, pa upali u kuću

U noći između petka i subote, nepoznati provalnici su otrovali tri kućna ljubimca i provalili u kuću Dragana Stošića iz Vranja.

policija
Pixabay.com

Vlasnik kuće Dragan Stošić kaže da se provala desila dok je on sa suprugom bio na odmoru. Na stravičan prizor u porodičnoj kući Stošićevih u Vlasinskoj ulici je u subotu ujutro naišao čovek kojeg je Dragan zadužio da hrani pse.

– U dvorištu i ispred njega bilo je tragova otrova i salame kojom su provalnici namamili pse. U pitanju je otrov plave boje koji je veoma jak i brzo deluje, tako da su kriminalci, verovatno, sačekali da jadne životinje uginu, pa nesmetano provalili u kuću – kaže Stošić.

U kući je napravljena prava premetačina, lopovi su tražili novac, ali se nisu mnogo ovajdili. Prema Draganovim rečima, provalnici su odneli nešto bugarskih levova u vrednosti od 60 do 70 evra, vojnički nož i venčani prsten njegove supruge, prenose “Novosti”.

– To mi uopšte nije važno, stvaran težak udarac za nas je trovanje naša tri labradora. Mužjak je star 11 godina, a dve ženke su imale po tri godine i bile su pravi članovi porodice. To je nenadoknadiv gubitak za nas i nadam se da će počinioce stići pravedna kazna – navodi Stošić.

Uviđaj na licu mesta su sačinili pripadnici policije, kao i veterinarske i komunalne inspekcije, a istraga je u toku.