TESTAMENT BRAČNOG PARA TRIFUNOVIĆ: Bolesnoj deci i bolnici poklonili 700.000 evra!

Doktor
Pixabay.com

Đura i Ilinka, koji su godinama živeli u Kanadi, u testamentu napisali da sve ostavljaju ustanovi za lečenje najmlađih.

 

Poslednja želja bračnog para iz Dalmatinskog Kosova Đure i Ilinke Trifunović, koji su godinama radili i živeli u Kanadi, bila je da posle njihove smrti Institut za majku i dete u Beogradu dobije donaciju od 700.000 evra.

Ta želja je i napisana u testamentu, nakon čega je Institutu uplaćen prvi deo iznosa. J.R. (65), rođaka ovog bračnog para, kaže da joj je puno srce zbog njihovog velikog dela.

– Ponosan sam i srećna zbog toga što će njihova donacija pomoći najmlađim pacijentima. Ujak i ujna nisu imali dece, pa im je upravo zbog toga bila želja da pomognu ovakvoj ustanovi – kaže ona.

Trifunovići su se posle Drugog svetskog rata odselili za Kanadu i tamo su se sve do penzije bavili uzgojem živine na farmi.

– Ujak i je i za života bio veliki humanitaraca.  Donirao je novac manastirama i drugim institucijama. Bio je veliki čovek – priča sagovornica.

V.D. direktora Instituta dr Radoje Simić isitiče da je ovaj plemeniti gest izuzetno značajan.

– Rekonstruisaćemo treći sprat, na kojem je odeljenje imunologije i metabolizma, kao i odeljenje gastroenterologije s hepatologijom. Renoviraće se i jedinstvena laboratorija u našoj zemlji, za poremećaje metabolizma, a biće i nabavljena oprema za EEG snimanje, kao i aparat za astroskopiju – kaže dr Simić.loading...