TEŽAK DAN U SRBIJI: Novozaraženih koronom manje, ali među preminulima DEVETOGODIŠNJAK

Sve je manje zaraženih u Srbiji. Manje je i pacijenata na bolničkom lečenju. Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da koronavirus trenutno najviše cirkuliše među populacijom starosti od 25 do 50 godina.

Pixabay.com/Kolaž

U Srbiji je, prema poslednjim podacima, bitku sa kovidom izgubilo 30 pacijenta. Potvrđena je 1.987 novih slučajeva zaraze od 11.657 testiranih uzoraka. Na respiratoru 183 pacijenta.

Nažalost, bitku sa koronavirusom izgubilo je i devetogodišnje dete. Devetogodišnji dečak D. P. iz Vranja, koji je 8. aprila primljen na Kliniku za dečije interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene kovid infekcije, preminuo je noćas, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

U Srbiju stiglo još pola miliona doza kineskog Sinofarma. Novi kontingent vakcina na beogradskom aerodromu dočekale su premijerka Ana Brnabić i ambasadorka Kine Bo Čen.

“Do sada je u Srbiji dato više od tri miliona 255 hiljada vakcina, a obe doze primilo je više od milion i 310 hiljada građana. Za oko milion i 200 hiljada ljudi može da se kaže da su imunizovani, jer je prošlo dovoljno vremena od druge doze vakcine”, kaže za RTS Mihailo Jovanović, direktor vladine kancelarije za E-upravu.

Jovanović kaže za da će od sutra na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja i “Sinofarm” vakcinom, pored “Fajzer” i “sputnjik V” vakcine.