“Ti si jedna kukavica i slabić!” Evo šta je sve poručeno predsedniku Vučiću na jubilarnom PEDESETOM PROTESTU

Nema povlačenja, nema ni korak nazad, poručeno je večeras na 50. protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu gde je ispred Palate pravde skup završen telefonskim obraćanjem uzbunjivača iz valjevske fabrike "Krušik" Aleksandra Obradovića koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru.

BETA/EMIL VAS

Obradović je u tom obraćanju okupljenima poručio da, ako je on mogao da se oslobodi straha, to mogu i svi.

– Ako sam ja to mogao verujte mi to može svako od vas. Nema povlačenja nema ni korak nazad! – “, rekao je Obradović.

On je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poželeo brz oporavak i poručio mu da, kada bude hteo da čuje činjenice, da dodje do Valjeva i da će mu objasniti sve što nije razumeo.

– Mnogo je Krušika u Srbiji i mnogo preduzeća koja posluju po sličnoj matrici. Mnogo je alavih kabadahija u preduzećima i lokalnim zajednicama koje se bogate na račun svih gradjana – rekao je Obradović.

Pre Palate pravde, učesnici protesta su se zaustavili i ispred zgrade Predsedništva i Vlade Srbije.

Ispred zgrade Predsedništva okupljeni su zatražili ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a okupljeni su uzvikivali “Idi, leči se“.

Jedan od organizatora protesta Srdjan Marković kazao je ispred Predsedništva da su ga na protestima mesecima pozivali da podnese ostavku i da “ide da se leči”, a da on to nije, kako je Marković rekao, slušao.

On je kazao da se Vučić ponaša kao “velika gromada, a da je u stvari kukavica i slabić”, kao i da nije “sposoban da vodi zemlju”.

Učesnici su još jednom ispred Vlade Srbije pružili podršku pevaču Djordju Balaševiću, koji se trenutno nalazi u bolnici, i tom prilikom pustili njegovu pesmu “Samo da rata ne bude”.

Okupljeni su na kraju skupa poručili da će nastaviti da “oslobadjaju institucije u Srbiji” i da zato idu u bojkot.

Pre toga, na Platou ispred Filozofskog fakulteta jedan od organizatora protesta Srdjan Marković rekao je da u Srbiji postoje hrabri ljudi, a da je jedan od najhrabrijih Aleksandar Oradović koji je istupio javno i kazao “car je go” i “nešto je trulo u Srbiji”.

– Hvala ti Aleksandre u ime svih nas – rekao je Marković.

Marković je rekao da su više od jedanaest meseci na ulicama, da se bore za Srbiju, protiv nasilja i laži, za istinu i promenu sistema.

Protestna šetnja kretala se od Platoa, preko Trga Republike, Terazija, Ulicom Kralja Milana, Kneza Miloša, Nemanjinom i na kraju Savskom ulicom do Palate pravde.