Sinoć su u restoranu Kovač po sedmi put otvoreni “Dani makedonske tradicije”. Ova sada već poznata manifestacije će se ove godine odrzati od 14 -28. maja 2018.

 

Kao rezultat dobrog interesovanja i velikog broja ljubitelja makedonske kulture i gastronomije ove godine manifestacija traje pune dve nedelje.

Gastronomska kuća “Kovač” kao kuća tradicionalne srpske kuhinje i ambijenta želi da svojim gostima priušti ove male izlete i putovanja kroz gastronomsku tradiciju nama bliskih i dragih naroda.

 

Glavni gost i domaćin u toku ove manifestacije – Stobi vinarija (domaćin i koorganizator) za sve ljubitelje makedonske kuhinje angažovali su napoznatijeg kuvara iz Skoplja Vlatka Gorgieski koji je svoj rad posvetio upravo u promociji tradicionalne makedonske kuhinje uparena sa odličnim makedonskim vinima poput Stobi vina.

 

Ove godine na otvaranju Dana makedonske tradicije promoteri svoje zemlje su Tijana Dapčević i Tamara Todevska koje su svojim glasom i dobrom pesmom oduševile sve prisutne u restoranu “Kovač”.

U makedonskim specijalitetima uživali su svi gosti restorana “Kovač” među njima i Ambasador Makedonije, Ilda Saulic, Lepa brena sa suprugom Bobom Živojinovićem, glumac Vlada Aleksić, Nikola Jeftić, Branislav Lečić, Maja Odžaklijevska, Zafir Hadžimanov, Nikola Kitanovski, Oliver Njego, Vesna Jugović, Nadežda Jokić, Dijana Đoković, ministar Đorđevic i mnogi drugi.loading...