TMURAN I KIŠOVIT DAN: U Srbiji hladno i oblačno, saobraćaj otežan zbog sumaglice

magla na putu
pixabay.com

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno vreme, s povremenom kišom, a na visokim planinama sa snegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

 

Severozapadni vetar biće slab do umeren. Jutarnja temperatura biće od četiri do sedam stepeni, a najviša od šest do devet.

I u Beogradu će danas biti oblačno vreme, povremeno s kišom. Severozapadni vetar biće slab do umeren. Temperatura će čitavog dana biti od pet do sedam stepeni Celzijusa.

Kolovozi mokri, vidljivost smanjena

Saobraćaj se od jutros odvija po mokrim kolovozima i uz smanjenu vidljivost zbog sumaglice i niske oblačnosti.

Prema podacima uprave granične policije na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža na graničnim prelazima Srbije.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Od 13. do 21. novembra od sedam do 17 časova od mosta Gazela do aerodroma “Nikola Tesla”, u smeru od Beograda ka Šidu, zbog postavljanja javne rasvete i radova u zelenom pojasu u srednjem delu autoputa za saobraćaj će biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka.