TOLIKO O DIJALOGU: Funkcioner SPS-a objasnio zašto je opozicija u BEZIZLAZNOJ SITUACIJI

Funkcioner SPS Branko Ružić je izjavio je da je evidentno da je vlast bila i da je otvorena za dijalog i dodao da su ishitreni i nepromišljeni potezi dela opozicije nju samu doveli u bezizlaznu situaciju.

Beta

– Ishitreni i nepromišljeni potezi opozicije kao i pokušaj da vanstitucionalno promene vladajuću koaliciju koja ima predominantnu podršku gradjana Srbije, dovelo ih je u bezizlaznu situaciju njihovom krivicom – rekao je Ružić za Blic od nedelje i dodao da bi taj deo opozicije, ako ne izadje na izbore postao “društvo mrtvih pesnika u političkom smislu”.

Govoreći o dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje EU on je rekao da postoji korist od dijaloga kao i da je svima jasno da je “vladajuća koalicija učinila i čini niz koraka u zakonskim okvirima koji vode ka kristalisanju i poboljšanju sveopštih uslova” izbora.

Odgovarajući  preporuke EU posrednika za veću tačnost i transparentnost biračkog spiska Ružić, koji je ministar uprave i lokalne samouprave u čijoj je nadležnosti birački spisak, je rekao da birački spisak nikada nije bio ažurniji.

– Biće uredjena baza podataka i ni na koji način to ne može da predstavlja uzrok bilo koje izborne manipulacije –zaključuje on.