TOMA MONA TRENIRA STROGOĆU: Ministar objavilo snimak kako grdi, TVITER SE USIJAO od komentara (VIDEO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović juče je otišao u vanredni obilazak radova na izgradnji obilaznice oko Beograda i u prisustvu medija "održao lekciju" domaćim i stranim izvođačima radova, ali i direktoru JP Putevi Srbije Zoranu Drobnjaku i njegovom saradniku Miodragu Jociću. Video snimak potom je okačen i na zvaničnom nalogu Ministarstva građevinarstva.

Printscreen Twitter/@marijavuchic

Radovi na izgradnji obilaznice oko Beograda očito kasne, a sudeći prema navodima ministra Momirovića, neko je samoinicijativno doneo odluku o pomeranju roka.

On se zajedno sa Zoranom Drobnjakom i Miodragom Jocićem, koji je u Putevima Srbije zadužen za kontrolu radova na beogradskoj obilaznici, uputio na lice mesta, gde se prvo obratio predstavnicima firmi izvođača, a potom i svojim saradnicima.

Sudeći po snimku, objavljenom na Instagram nalogu Ministarstva, nikome od prisutnih nije prijalo prisustvo ministra, a prisutni novinari, kao i svi oni koji su videli snimak, imali su priliku da prvi put na delu vide granice tolerancije novog ministra.

Momirović: Otkazao sam tri sastanka zbog vas. Ko je vama dao za pravo da pomerate rokove? Znači, pričali smo 15. aprila (rok za završetak radova), zadnji put kad smo se videli. To mislim i na vas i na Kineze. Je l’ tako? Direktore (obraća se Drobnjaku), priđite malo bliže. Jesmo tako pričali?

Predstavnik izvođača: Bila je takva priča, da!

Momirović: Je li takva priča bila direktore?

Drobnjak: 15. aprila, da.

Momirović: Gde je Jocić? Jociću? Šta smo pričali danas? Jesmo pričali poslednji put da 15. aprila moraju da budu završeni svi radovi?

Drobnjaku zvoni telefon

Momirović: Ugasite telefon, molim vas.

Jocić: Danas smo na kolegijumu zaključili…

Momirović: Ko je pomerio rok? Nismo zaključili ništa. Ko je pomerio rok? Ko je dao od ovih ljudi ovde da se pomeri rok?

Jocić: 30. april se pojavio prošli put kao neki rok, odnosno 1. maj.

Momirović: 15. april.

Jocić: Znači, 15. april.

Momirović: Ljudi, molim vas, nemojte sebi da dajete za pravo da vi rastežete rokove. Niste vi državni vrh, niste vi ugovorili ove poslove. Vi ste ovde da radite. Dobro ste plaćeni, dobri ste i partneri. Molim vas, do 15. aprila. Gospoda iz Kine, Azirt, naši kooperanti. Direktore, nemojte da me razočaravate, nemojte da dozvoljavate to.

MINISTAR SE OBRUŠIO NA VLADIKU GRIGORIJA: Zbog jedne Momirovićeve objave TVITER SE USIJAO (FOTO)