TOMA NAŠAO NOVI POSAO! Bivši predsednik Srbije ušao u BIZNIS zbog kog Srbija mesecima nema mira

Iza zvaničnog investitora mini hidroelektrane na Panjici, koja će biti gotova za mesec dana, krije se navodno bivši predsednik Srbije i direktor Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić i njegov najbliži saradnik Nedeljko Tenjović, saznaje list "Blic".

Tomislav Nikolić
Beta

List “Blic”  u broju od petka navodi da su se njihovoj redakciji obratili meštani Dobrače i ljudi koji su radili na tom objektu, a čija je vrednost, kako se navodi, dva miliona evra.

Sagovornici “Blica” su naveli da je gradnja iste počela bez građevinske dozvole i da su građani zbog divlje gradnje prijavljivali investitora.

“Razlog za gledanje kroz prste investitoru krije se u činjenici što je javna tajna da su prikriveni vlasnici, odnosno suvlasnici ove mini elektrane Toma Nikolić i Nedeljko Tenjović. Zbog njih dvojice je država dala i u zakup deo svog zemljišta, a ne zbog Duška Đedovića, koji je formalni vlasnik ‘VSP Energy’. Elektrana je, inače, nikla i na zemljištu koje je u vlasništvu porodice Tenjović, koja je u Dobrači imala desetak hektara”, naveli su sagovronici “Blica”.

Vlasnik “VSP Energy” Duško Đedović za “Blic” je naveo da ne poznaje Nikolića i Tenjovića. On je naveo da je tačno da je započeo gradnju mini hidroelektrane bez građevinske dozvole, ali da je istu dobio u decembru 2018. godine.