TOMA OGOVARAO VUČIĆA KOD PUTINA: Evo šta Nikolić ZAMERA predsedniku Srbije!

Putin i Nikolić
Beta

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić žestoko je tokom nedavnog boravka u Moskvi kritikovao aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića.

 

Nikolić je prošle nedelje boravio u Rusiji gde mu je ruski predsednik Vladimir Putin uručio Orden prijateljstva. Na svečanoj večeri nakon uručenja odlikovanja Nikolić, kako se navodi, nije birao reči žaleći se Putinu na postupanje, politiku, ali i tretman koji je on lično u prethodnom periodu imao kod Aleksandra Vučica.

Nikolić je rekao Putinu kako Srbija ne sledi ruska uputstva i da je glavni razlog za to taj što je Vučić pobedio u stranci, a ne on. Onda je ispričao kako je Vučić dugo radio protiv njega i da je aktuelni šef države odgovoran što je njegova politika poražena, kaže za “Blic” izvor blizak ovom listu.

“OVO JE ZNAK DA NISAM POGREŠIO”: Vladimir Putin uručio ORDEN PRIJATELJSTVA Tomislavu Nikoliću

Nikolić se, piše list, nije žalio samo na odnos Srbije prema Rusiji i saradnju dve zemlje, za koju je rekao da nije na onom nivou na kojem je bila u vreme njegovog predsednikovanja, već i na svoju poziciju koja je devalvirana pošto je SNS odlučila da na predsedničkim izborima kandiduje tadašnjeg premijera plašeći se da Nikolić neće ostvariti pobedu.

Zahvalio je Vladimiru Putinu što mu je “dozvolio” da bude na čelu Saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom i Kinom i rekao da mu Vučić to nikada ne bi dao da nije bilo Rusa i Putina lično da pritisnu, jer su oni navodno naterali Vučića na to – prepričava sadržaj razgvora sagovornik “Blica”.

SLEDEĆA NEDELJA KLJUČNA: SNS odlučuje o parlamentarnim izborima, jedan bitan razlog za njihovo raspisivanje!

Kako se dodaje, Putin se nije naročito uključivao i komentarisao, samo je pažljivo slušao šta mu Nikolić govori.