TRAGEDIJA: Beba preminula nakon što je udahnula želučani sok

Beba
Freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Dvoipomesečni dečak D.D. preminuo je u noći između četvrtka i petka u stanu u semberskom selu Amajlije.

 

Nakon što je majka oko 6 časova i 40 minuta primetila da dete u kolevci ne daje znake života, pozvala  je Hitnu službu. Specijalista urgentne medicine Doma zdravlja Bijeljina doktor Srđan Mijatović potvrdio je da je beba preminula.

 
– Nije bilo vidljivih povreda. Dete je rođeno zdravo, trudnoća je bila normalna. Ipak, u ovakvim slučajevima praksa je da se uradi obdukcija i ustanovi uzrok smrti pa sam obavetio policiju – rekao je doktor Mijatović.

Policija je preduzela istražne radnje, obavešteno je Tužilaštvo koje je naložilo obdukciju. Nezvanično saznajemo da su rezultati obdukcije pokazali da je beba preminula nesrećnim slučajem, nakon što je  povratila mleko i udahnula ga u pluća.

UŽAS U ARILJU: Školski drug devojčici razbio arkadu, majka u šoku zbog incidenta

U CJB Bijeljina potvrđeno je da se radi o nesrećnom slučaju i da nema krivične odgovornosti roditelja.

Porodica Dragić, majka Ljepojka i otac Željko uselili su pre par meseci u novi stan u zgradi koju je gradska uprava Bijeljina napravila u saradnji sa nevladinom organizacijom Hilsverk za socijalno ugrožene.

Dragići imaju troje dece a korisnici su socijalne pomoći s obzirom da niko nije zaposlen. Ova tragedija uznemirila je meštane Amajlija ali i cele Semberije.

– Radi se o dobrim ljudima i svima nam je žao što ih je zadesila ovakva tragedija – rekao je njihov komšija koji je želeo da ostane aniniman.

Roditelji preminule bebe su još uvek u šoku, a još nije poznato vreme i mesto sahrane mališana.