TRAGEDIJA JOŠ VEĆA: Pilotu Krsniku jučerašnji zadatak trebalo je da bude POSLEDNJI U KARIJERI

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Krsniku je ovo trebalo da bude poslednji let pred penziju, kažu njegovi prijatelji za Informer.

– Radi se o izuzetnom čoveku, prijatelju i profesionalcu. Krsnik i Vasiljević su bili omiljeni kod nas kolega – pričaju slomljeni od tuge.

Krsnik je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

– I on je bio jedinac. Sin mu je upisao pilotsku akademiju u Vršcu, krenuo je očevim stopama. Major je trebalo još nešto da završi u civilistvu i planirao je da kao instruktor nastavi da radi takođe u Vršcu – kažu nam prijatelji pokojnog pilota.

Porodica je u Srbiju došla iz Hrvatske, odakle mu je otac. Majka mu je rodom iz Vitanovca kod Kraljeva. Radila je na klinici “Rebro” u Zagrebu kao medicinska sestra.

Krsnik je prošao sva ratišta, a učestovao je i u odbrani zemlje od NATO agresije 1999. godine. Hteo je da školuje sina da i on služi sutra otadžbini.

Sve planove prekinuo je kobni let. Spasavajući kuće od udara aviona MIG 21 heroji Krasnik i Vasiljević otišli su- u legendu.