TRAGEDIJA KOD BAČKE PALANKE: Žena poginula kada je na nju PALO DRVO koje je sekao komšija

Drvo Savski kej
Dnevno.rs/Petar Marković

Ana Činčurak (64) poginula je, a njen suprug Andrej (63) zadobio je teške povrede kada je na njih pala topola koju je sekao njihov komšija Đura H. (47).

 

Nesreća se dogodila u petak oko 13 sati na njivi u selu Pivnice, kod Bačke Palanke. Iako se radi o nesrećnom slučaju, protiv Đure je u redovnom postupku podneta krivična prijava zbog dela protiv opšte sigurnosti. Kako saznaje Alo, Andrej i Ana su angažovali komšiju Đuru da im iseče drvo, koje se nalazilo na njivi. Pripreme su protekle u najboljem redu i drvo je zasečeno kako bi palo u željenom pravcu.

Međutim, tokom seče stabla motornom testerom, drvo je iznenada promenilo pravac pada, te je palo direktno na Anu i Andreja, koji su pokušali da ga izbegnu. Za Anu nije bilo spasa, a njen suprug je zadobio višestruke prelome. Hitnu pomoć i policiju je obavestio Đura, koji je, prema našim saznanjima, pokušavao da reanimira Anu, ali u tome nije uspeo.

 – O tragediji ne mogu da pričam, molim vas, razumite me. Zbog svega što se desilo se osećam veoma loše. U kakvom sam psihičkom stanju, govori činenica da od petka primam lekove za smirenje. Razumite me, bio je nesrećan slučaj, učinio bih sve da mogu da nešto promenim. Mnogo mi je žao, pogotovo Ane. Ne ne mogu ništa da vam kažem, osim da se sve dogodilo u petak kada sam sekao topolu – uz uzdah je rekao Đura, a potom prekinuo vezu novinarima lista Alo.

 Meštani sele Pivnice za nastradalu Anu njenog supruga, kao i za Đuru, imaju samo reči hvale i kažu da su svi dobri i vredni ljudi i pravi vernici koji su redovno posećivali crkvu.

Velika tragedija se dogodila. Nastradala je Ana, ali sa njom je nastradao i Đura, koji se bukvalno prepolovio preko noći od žalosti. Šta da vam kažem, Ana je bila žena na mestu. Poslednji put sam je videla pre nekoliko dana u crkvi, kada je delila kolače jer joj je bio rođendan. Bila je razdragana, vesela, puna života, a sad je više nema. Ona se radovala unucima koje ima od dve ćerke. Baš je pričala kako bi volela da je poseti ćerka koja živi u inostranstvu i danas će joj se ta želja ispuniti. Koliko sam shvatila, ćerka dolazi na sahranu – objašnjava Anina komšinica.

Prema njenim rečima, Ana i Andrej su se bavili poljoprivredom i od rada na zemlji su othranili i iškolovali ćerke, dok se Đura bavi nadničenjem i uvek se rado odazove kada mu neko zatraži uslugu.

Đura živi sam, ima brata, koji živi negde kod Šida. Znate, on je dobar i vredan čovek i koliko sam čula, teško mu je sve ovo palo, pogotovo što su mu Ana i Andrej uvek pomagali. Od nesreće se zatvorio u kuću i, koliko sam čula, ne prestaje da plače. Čak je kod njega dolazila Hitna pomoć. Svi u selu smo svesni da je u pitanju nesrećan slučaj. To je tragedija koja je uzela dva života. Kažem dva, jer je Ana nastradala, a poznajući Đuru, ovo će ostaviti velike posledice na njegovoj duši. Što se tiče Andreja, on je zadobio više preloma, ali koliko sam čula, i on će prisustvovati sahrani svoje najveće ljubavi – ispričala je njihova komšinica iz Štefanikove ulice.