Petoro radnika koji su radili na gradilištu srpske firme "Putevi" iz Užica poginulo je nakon što se lift otkačio sa 19. sprata nove zgrade!

 

Kako javljaju ruski mediji, sajla lifta se otkačila na 19. spratu i petoro radnika survali su se do zemlje u kabini.

Prema prvim informacijama u pitanju su radnici iz Belorusije i Uzbekistana. A ovu informaciju potvrdio je i Leko Korićanac, generalni direktor “Puteva Užice”.

– Petoro radnika koji su poginuli na gradilištu u Moskvi nisu državljani Srbije. Među nastradalima nisu ni državljani bivših jugoslovenskih republika. Stradala su četiri Belorusa i jedan Uzbekistanac – rekao je Korićanac, navodeći da su istražni organi Rusije na gradištu gde ovo preduzeće izvodi radove.

Korićanac najavljuje da će se to preduzeće, kada ruski istražni organi završe svoj posao, oglasiti zvaničnim saopštenjem o uzroku nesreće koja se dogodila juče na severozapadu Moskve.

Ruski mediji javljaju da je svih pet radnika bilo zaposleno u različitim kompanijama i da su bili angažovani na montažnim i instalaterskim radovima.

Troje od njih poginulo je na licu mesta, a dvoje na putu ka bolnici.

Oni su objavili i imena četiri poginula radnika: Sarahon Nijazov (43), Nikola Stelnikov (56), Konstantin Pihtilo (37), Vitalij Birmak (36). Identitet pete žrtve još nije saopšten, piše ruski medij.

Kako pišu ruski mediji, lift je pre tragedije radio normalno i nije bilo nikakvih pritužbi.

Investitor objekta je ruska kompanija “Don-Stroi Invest”, dok je generalni izvođač radova srpska građevinska firma AD “Putevi Užice”.

Istražitelji, koji rade na ovom slučaju, još nisu saopštili da li će protiv kompanija zaduženih za izgradnju biti pokrenut krivični postupak.

Konzul Srbije: Radnici nisu Srbi

Konzul Srbije u Rusiji Milan Živković potvrdio je danas Tanjugu da je pet osoba poginulo na gradilištu u Moskvi, ali je rekao da to nisu državljani Srbije, kako su to prvobitno javili neki ruski mediji.

Prethodno je ruska TV stanica REN javila da je petoro državljana Srbije poginulo na jednom gradilištu u Moskvi kada se otkačio lift u zgradi u kojoj su radili.loading...