TRAGEDIJA NA VRAČARU: Radnik poginuo na ilegalnom gradilištu

Gradilište na uglu Dubljanske i Braničevske ulice na Vračaru na kojem je nastradao radnik bilo je potpuno ilegalno, rečeno je Insajderu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Radnici
pixabay.com

Radnik je nastradao kada su na njega pale palete s blokovima sa drugog sprata objekta u izgradnji, dok je vozač kamiona koji je blokove dovezao na gradilište zadobio lakše povrede.

Kako je Insajderu rečeno u Ministarstvu za rad, gradilište je bilo potpuno ilegalno s obzirom na to da na licu mesta nije istaknuta ni tabla s podacima o investitoru i izvođaču radova, a na mestu nesreće inspekcija i MUP nisu zatekli nijednog radnika.

– Prema informacijama, koje je Inspektorat za rad u 16.35 dobio od MUP – PS Vračar, 25. februara 2019. godine oko 15.00 dogodila se smrtna povreda na radu na gradilištu u Beogradu – ugao ulica Dubljanske i Braničevske, u kojoj je smrtno stradao D. D. rođen 1988. godine. Ekipa MUP na gradilištu, na kome nije istaknuta tabla s podacima o investitoru i izvođaču radova, nije zatekla radno angožavane. Uviđaj policije je u toku, dok je inspektor rada na gradilištu radi vršenja inspekcijskog nadzora – navedeno je u odgovoru Ministarstva za rad na pitanja Insajdera.

Insajder podseća da je ranije danas u Maloj Plani kod Prokuplja, u ciglani IGM “Mladost” takođe poginuo radnik (66) kada ga je udario vagon za transport cigli.

Od januara 2013. do kraja 2017. godine, kako je navedeno, 187 osoba izgubilo je život usled povreda na radu.