TRAGEDIJA POSLEDNJEG DANA ŠKOLE: Udavio se dečak pokušavajući da spasi drugara iako NIJE ZNAO DA PLIVA (VIDEO)

Prijatelji su skrhani gubitkom. Tinejdžer se udavio u veštačkom jezeru pokušavajući da spasi svog prijatelja, iako nije znao da pliva.

Printscreen Dailymail.co.uk

Sem Hejkok (16), završio je poslednji dan u srednjoj školi Oukvud i sa prijateljima je otišao na veštačko jezero Ulej, popularno mesto u Roterhemu za kupanje po toplom vremenu.

Kada je jedan od njegovih prijatelja počeo da se davi, Sem je uskočio u pokušaju da mu pomogne, uprkos tome što nije znao da pliva.

Treći prijatelj pozvao je policiju i pokrenuta je ogromna akcija spasavanja 16-godišnjaka na veštačkom jezeru.

Nekoliko sati kasnije, policija je potvrdila da je pronašla Semovo telo i nije uspela da ga spasi. Bolničari su mogli samo da konstatuju smrt.

Porodična prijateljica Tereza Glen pokrenula je humanitarnu akciju za prikupljanje novca porodici nastradalog dečka.

– Tri dečaka, uključujući i Sema, uskočili su u vodu i pokušali da spasu svog prijatelja. To je tipično za njega, on i njegova majka učinili bi sve za svakoga kome je potrebna neka pomoć – potresno je govorila Tereza.

– Iako je trenutno potpuno izbezumljena, Gejnor (Semova mama) je ponosna na ono što je pokušao učiniti i taj će detalj pamtiti do kraja života – dodala je.

Opisujući Sema kao “hrabrog momka sa puno prijatelja”, Tereza je dodala: “Samo je želeo da se svima dopadne… nikada ga nećemo zaboraviti”.

– Sem je bio poput svoje majke. Ne bi pomislio na opasnost. Video je svog prijatelja kako se davi i bez razmišljanja je skočio da pomogne – govori ona kroz suze.

Sem je bio talentovani sportista koji je putovao Evropom takmičeći se na džudo turnirima, a želeo je da radi kao građevinski inženjer nakon što završi školu.

Stranica za prikupljanje sredstava sakupila je više od 1.500 funti.

Izjave saučešća su samo pristizale porodici nastradalog dečaka, nakon što je vest o njegovoj smrti procurila u javnost.

– Bio je tako veseo mladić i zadovoljstvo mi je bilo trenirati ga. Voleo je da se takmiči i bio je divan dečko – rekao je njegov džudo trener.

– Počivaj u miru, moj mladi prijatelju – ostavio si ogromnu rupu u životu svih koji su imali čast da te upoznaju – glasio je jedan od srceparajućih komentara na društvenim mrežama.

– Bio je jedan od najpristojnijih mladića koje ste mogli poželeti da upoznate. Počivaj u miru, blistavi prelepi dečko – napisao je jedan od njegovih prijatelja.