TRAGEDIJA U BLIZINI JAGODINE: Ovan čoveku slomio kičmu i na mestu ga ubio

Ovan star dve godine i težak preko 120 kilograma napao je i ubio svog vlasnika Vojkana Jevtića (56), iz Donjeg Mišovića, kod Jagodine, dok je domaćin sa svojim stadom ovaca i koza bio na ispaši, na livadi.

Pixabay

Nesvakidašnja tragedija dogodila se u četvrtak oko podneva, a nesrećni čovek zadobio je teške povrede da je preminuo na licu mesta, prenose “Novosti”.

Ovce i koze tog dana pasle su zajedno na livadi, a Vojkan je otišao do njih da obiđe stado.

– Zvala sam ga da dođe kući, rekla mu da me prilazi ovcama, jer sam znala da je ovan opasan. Pre neki dan kidisao je isto na njega i oborio ga, ali ga nije povredio. Drugi moj sin, koji živi u Jagodini i radi u MUP, bio je tog dana kod nas. Možda je bio oko 300 metara daleko od stada, čuo je kako moj Vojkan viče na ovna, ali dok je pritrčao, ovan ga je već udario otpozadi, izlomio mu kičmu i na mestu ga ubio – navodi Vojkanova majka Živadinka.

Drugi sin odmah je pozvao Službu hitne medicinske pomoći, ali nisu uspeli da Vojkanu spasu život.

Ovan-ubica još uvek je u njihovom domaćinstvu, a majka, ogorčena, napominje da je ne interesuje više njegova sudbina. Mogu da da rade sa njim šta hoće, neka ga drugi sin proda, samo da ga ne gleda više i ne podseća je na tragediju.loading...