Tragedija u Crnom moru: Pao ruski avion, poginuli ČLANOVI HORA CRVENE ARMIJE (VIDEO)

Hor Ruske Arimije
Printscreen

U avionu ruske vojske koji se srušio u Crno more bile su 93 osobe, a prema najnovijim podacima nema preživelih. Avion tipa Tu-154 je pao nedugo nakon poletanja iz Sočija prema Siriji.

 

Portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petrenko je navela da je krivična istraga otvorena zbog “kršenja pravila letačke bezbednosti ili priprema za njih”. Navedeno je da su istražitelji zaplenili dokumenta i ispituju osobe koje su pripremale avion za let.

Ruska agencija objavila je da su spasilačke ekipe locirale ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.

Viktor Orezov, šef Odbora za odbrambena pitanja u gornjem domu ruskog arlamenta, rekao je za novinsku agenciju RIA Novosti da “potpuno isključuje” terorizam kao mogući uzrok nesreće.

Navedeno je da da su većinu putnika činili muzičari ruskog vojnog hora koji su krenuli u rusku bazu Hmeimin gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine.

– Bila je 92 osoba u avionu, 68 od njih su bili muzičari “Ansambla Aleksandrov” devet predstavnika medija, šest pratilaca (vojnika) i osam članova posade – naveo je izvor TASS.

Ruski vojni televizijski kanal “Zvezda” je saopštio da je među novinarima bilo troje njihovih kolega, a tu je bilo i troje članova ekipe “Kanala 1”.

Rojters je preneo informaciju agencije RIA novosti iz neimenovanog izvora da je avion pao zbog tehničkog problema.

Išli na doček u Siriju

 

Hor ruskih vojnih snaga je osnovan 1928. godine, nosi ime po prvom upravitelju i tvorcu himne Sovjetskog Saveza.

– Danas je prilikom izvršavanja planiranog leta u 5.25 sa aerodroma u Adleru, u 5.27 sa radara nestao avion Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije. U avionu se nalazilo osam članova posade i 84 putnika. Radi se o oficirima oružanih sila Rusije, kao i o umetnicima ansambla Aleksandrov koji su leteli da čestitaju Novu godinu grupi pripadnika ruskog vazduhoplovstva u Siriji, kao i devet predstavnika ruskih medija – rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Hor ruske vojske je bio čest gost Beograda, poslednji put 2012. godine kada su beogradskoj publici priredili iznenađenje i otpevali nekoliko srpskih pesama, uključujući i “Tamo daleko”.