TRAGEDIJA U ISTRI: Preminula devojčica ostavljena u pregrejanom automobilu

Četvorogodišnja devojčica koju su radnici gradilišta pronašli u zatvorenom automobilu u Rovinjskom Selu u Hrvatskoj, preminula je usled toplotnog udara.

Parking Automobili
Pixabay.com

Kako saznaje “IstraIN”, pozivajući se na poverljive izvore, devojčica je podlegla posledicama toplotnog udara i dehidratacije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi.

Iz policije su za IstraIN rekli da više nisu nadležni za davanje informacija te su uputili na Državno tužilaštvo u Puli, gde do objavljivanja ovog članka nisu bili dostupni kao ni Služba za odnose s javnošću KBC-a Rijeka, u koji je devojčica bila smeštena.

Podsetimo, u Rovinjskom Selu u četvrtak 4. jula u poslepodnevnim satima otac je devojčicu ostavio u vrelom automobilu kako je ne bi budio a da pritom nije upalio klimu u autu. Uz to je zatvorio sve prozore da u automobil ne ulazi prašina s gradilišta, prenosi “Indeks”.

Kako pričaju meštani Rovinjskog Sela, devojčicu su, u besvesnom stanju, nakon dva sata pronašli radnici u automobilu nakon čega je pozvana Hitna pomoć.

Četvorogodišnja devojčica u četvrtak je ostavljena u Rovinjskom Selu u pregrejanom automobilu više od dva sata na visokim temperaturama zbog čega joj je pozlilo te je hitno prvo prevezena u pulsku Opštu bolnicu, a potom je prebačena u Riječku bolnicu.

– Policija će nadležnom Državnom tužilaštvu dostaviti krivičnu prijavu po redovnom postupku – naglasila je Vitasović.