TRAGEDIJA U PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI: Medicinska sestra preminula tokom dežurstva

Medicinska sestra S. G. zaposlena u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici noćas je preminula tokom dežustva, a iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu navode da nije naložena obdukcija, jer nije bilo sumnjivih okolnosti. Zaposleni su pronašli medicinsku sestru nakon što su, navode, čuli pacijente kako lupaju na vrata, a u jutarnjim satima je stigla i policija.

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Da nešto nije u redu na odeljenju gde je radila medicinska sestra, zaposleni su saznali od pacijenata u toku noći.

Pacijenti su lupanjem alarmirali, čuo je kolega ispod, pa je došao, onda su komisijski razvalili vrata – kaže za “Južne vesti” jedan od zaposlenih.

O događaju je obavešten i dežurni zamenik, navode iz Višeg javnog tužilaštva.

– Nije bilo razloga za obdukciju s obizorm na to da nije bilo sumnjivih okolnosti. Ženi se slošilo, imala je i hronične probleme – navode iz Tužilaštva.

Kolege medicinske sestre koja je preminula na radnom mestu ukazuju da je za njih veliki problem to što u bolnici na jednom odeljenju dežura samo jedna sestra ili tehničar. S.G. dežurala je sama na odeljenju sa oko 60 pacijenata.

U samoj specijalnoj bolnici rekli su da informacije može da daje samo direktor, a on može da se javi posle praznika, u sredu.