Devojka iz Srbije je poginula, a još dve povređene od ukupno sedam povređenih kada je rumunskom gradu Pitešti vozač BMW-a uleteo kolima u prostor fabrike "Leoni", gde su se nalazili radnici koji su bili na pauzi.

 

Kako su rekli u “Leoniju” za portal Južne vesti stradala je I. I. (28) iz Niša, dok su povređene A. R. (29) i B. G. (33), jedna teže, a jedna lakše.

Sve se dogodilo, kako kažu u “Leoniju”, jutros oko 9.30 sati kada je vozač, koji je prema nepotvrđenim informacijama “driftovao” na prostoru ispred fabrike, izgubio kontrolu, probio ogradu i uleteo u prostor gde su radnici bili na pauzi.

Prostor gde radnici uglavnom odlaze na pauzu, kako kažu oni koji tamo rade, nalazi se napolju, ali je ograđen žicom i pleksiglasom i zasada nije poznato kako je Rumun svojim automobilom bio toliko blizu fabrike.

Ambasada Srbije u Bukureštu još uvek proverava informacije vezane za današnju nesreću.

“Čekamo zvaničnu potvrdu ove informacije”, rečeno je Tanjugu u ambasadi.

Poslednjih godina zaposleni u “Leoniju” u Prokuplju i Malošištu odlaze na obuku i privremeni rad u fabrike ove nemačke kompanije koje se nalaze u Rumuniji i Slovačkoj. Tamo borave najviše tri meseca.