TRAGEDIJA U RUSIJI: Pao avion, svi putnici i članovi posade poginuli (VIDEO)

Pad aviona
Beta

Avion sa 62 putnika i članova posade srušio se jutros pri pokušaju sletanja u gradu Rostov na Donu na jugu Rusije, a zvaničnici su saopštili da niko nije preživeo nesreću.

 

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je u avionu boing 737-800, kompanije “FlajDubai”, bilo 55 putnika, većinom Rusa, i sedam članova posade, čije državljanstvo još nije poznato.

U saopštenju ministarstva se navodi da su svi putnici i posada poginuli. Kompanija iz Dubaija je potvrdila informacije o nesreći i da nema preživelih, kao i da je među žrtvama četvoro dece.

To je prva avionska nesreća tog avioprevoznika od kada je počeo da radi 2009. godine.

Guverner regiona Rostov Vasilij Golubev izjavio je novinarima da se avion srušio na oko 250 metara od piste, prenose ruske novinske agencije.

Uzrok nesreće još nije utvrdjen, ali Golubev je rekao da se avion izgleda srušio zbog snažnih naleta vetra, koji su dostizali jačinu uragana.

U izveštaju agencije TASS navodi se da meteorološki podaci iz tog područja ukazuju da je u vreme nesreće brzina vetra bila između 14 i 22 metra po sekundi i da je padala slaba kiša.

U saopštenju ruskog ministarstva navodi se da je avion udario krilom o zemlju i da se zapalio.

Na sajtu za praćenje letova Flightradar24 navodi se da avion nije uspeo da sleti iz prvog puta i da je kružio oko dva sata pre nego što je ponovo pokušao da sleti.