TRAGEDIJA U TORONTU: Muškarac ranio 14 osoba, pa nastradao posle obračuna sa policijom!

Naoružani muškarac ranio je noćas u restoranima i kafićima Toronta 14 osoba, od kojih je jedna preminula, pre nego što je i sam stradao u razmeni vatre s policijom, saopštile su kanadske vlasti.

Beta/AP

Šef policije Toronta Mark Sonders rekao je da napad u Grčkoj četvrti nije bio slučajan i nije isključio terorizam kao motiv.

On je naveo da je u incidentu poginula devojka, a da je devetogodišnja devojčica teško ranjena i u kritičnom stanju.

Jedan svedok snimio je video na kojem se vidi kako muškarac u crnoj odeći i s crnim šeširom brzo hoda ulicom i s trotoara ispaljuje tri hica u najmanje jedan restoran.

Svedoci navode da su čuli brojne hice i opisuju da je napadač pucao u restorane i kafiće s obe strane ulice dok je prolazio pored njih.

Grčka četvrt je veoma živa oblast grada, sa dosta krcatih grčkih restorana i kafića.

Težina povreda drugih žrtava za sada nije poznata, navodi policija.

Policija i hitna pomoć došle su na lice mesta ubrzo posle pucnjave, dok su stanovnici, od kojih su neki bili u pidžamama, izašli iz domova da vide šta se događa.

Policija Toronta razmestila je tokom vikenda desetine dodatnih pripadnika kao odgovor na povećanje broja oružanih incidenata u gradu u poslednje vreme.

Pre nekoliko meseci vozač je kombijem uleteo među pešake u Torontu, ubivši 10 i povredivši 14 osoba, a vlasti nisu obelodanile motiv za taj napad.