TRAGEDIJA U UŽIČKOJ BOLNICI! Trudnica (20) iz Sopota preminula usred komplikacija

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Dvadesetogodišnja J.S, trudnica iz Sopota, koja je usled zdravstvenih komplikacija pretprošle noći primljena u užičku bolnicu, preminula je u ovoj ustanovi.

 

Prema saznanjima „Blica“, J.S. koja je bila u sedmom mesecu trudnoće prethodnih dana boravila je na Zlatiboru, gde su je u noći između utorka i srede zadesile zdravstvene komplikacije nevezane za trudnoću. Sanitetom je potom transportovana u Užice, na odeljenje patologije.

 
I pored preduzete terapije, kažu u bolnici, stanje Sopoćanke se naglo pogoršavalo pa je prebačena na intenzivnu negu gde je ultrazvukom utvrđeno da je došlo do pobačaja. Da bi se spasao život J.S. konzilijum lekara doneo je odluku da se hitno uradi carski rez.

Posle ginekološkog zahvata i drugih terapija njeno stanje se nije poboljšalo. Hitno je urađen i CT pregled i kardipulmunalna reanimacija, ali nije bilo pomoći.

Formirana je komisija za unutrašnji nadzor koja će ispitati čitav slučaj. Tražena je klinička obdukcija pacijentkinje, bebe i placente – saopštila je Danijela Vasiljević, portparol Zdravstvenog centra Užice.