Telo desetogodišnjeg dečaka Sejde Malićevića, koji je nestao u petak u naselju Beograd mala u Nišu, nađeno je juče u blizini Medoševačkog mosta, gde je isplivalo iz Nišave, saopštila je policija.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, niški policajci i rodbina tragali su od petka veče za dečakom, koji je krenuo do prodavnice i nije se vratio.

 
Telo su navodno u vodi uočili ribolovci kod Medoševačkog mosta, pa su alarmirali policiju i vatrogasce koji su ga iz vode izvukli oko dva kilometra nizvodno, nadomak železničkog mosta u Popovcu.

Kako nezvanično saznajemo, na telu dečaka na licu mesta nisu uočene povrede i tragovi koji bi ukazivali da je smrt nasilna, ali će se tačan uzrok smrti znati tek posle okončane obdukcije.

U porodici nastradalog dečaka muk. Više od stotinu rođaka i prijatelja okupilo se u neverici kada su čuli da je telo dečaka nađeno u Nišavi. Dečakov deda Sejda Malićević, po kojem je i dobio ime, smatra da je pak da njegov unuk otet pa – ubijen!

– Čuli smo da su neka deca videla kako se zaustavlja crni auto pored Nišave i kako su Sejdu bacili u reku. Imao je krpu u ustima i još je bio živ.

Tražimo da policija ispita sve i nađe krivce za smrt dečaka. Nemoguće je da se udavio pre četiri dana. To mesto je više puta pretraživano i ništa nije pronađeno. Telo je bačeno u ponedeljak prepodne – kaže za “Blic” dečakov deda Sejda.

Majka Dijana pala je u nesvest kada je čula da je nađeno beživotno telo njenog sina. Ona od šoka nije mogla da stoji na nogama pa su joj rođake pomagale da se opet ne sruši.

– Zašto se to njemu dogodilo. Bio je dobar dečak, ni mrava nije zgazio. Tražimo da se utvrdi istina – kažu rođaci i prijatelji porodice Malićević.

Nastradali dečak je bio je učenik petog razreda Osnovne škole “Vuk Karaždić” iz Niša u koji je pošao dan pre neko što je nestao. Porodica je strahovala da je možda otet.loading...