TRAMP HOĆE JOŠ JEDAN MANDAT: Zvaničnio počeo KAMPANJU i to rečnikom koji zgražava čak i njegove pristalice

Američki predsednik Donald Tramp zvanično je sinoć počeo kampanju za izbor za drugi mandat na skupu u Floridi kritikujući medije i politički establišment protiv koga je bio u trci 2016. godine.

Donald Tramp
BETA

Obraćajući se hiljadama ljudi u Centru Amvej u Orlandu na Floridi Tramp je rekao da je od prvog dana svog predsedavanja bio pod napadom “lažnih vesti i medija” i “nelegalnog lova na veštice” koji su pokušavali da suzbiju njega i njegove pristalice.

On je prikazao uznemirujuću sliku toga kako bi život izgledao ako bi on izgubio trku za drugi mandat 2020. godine optužujući svoje kritičare za “neameričko ponašanje” i govoreći okupljenim da Demokrate žele da ih unište, i da žele da unište Ameriku kakvu oni znaju.

Apokaliptičan rečnik i optužbe pokazuju da će Trampova predsednička kampanja 2020. verovatno izgledati u velikoj meri kao njegova neočekivano uspešna kampanja 2016. godine, navodi agencija AP.

Iako je dve i po godine u Beloj kući Tramp se i dalje obraća svojoj bazi predstavljajući se kao politički autsajder koji je u trci protiv establišmenta u Vašingtonu.

“Imam vesti za Demokrate koji žele da nas vrate na gorke neuspehe i izdaje prošlosti. Mi se ne vraćamo nazad. Idemo napred u pobedu”, rekao je Tramp.

Govorio je o svojoj kampanji 2016. navodeći da je to bio odlučujući trenutak u američkoj istoriji. Rekao je da je iz osnova izmenio Vašington i da je bio suočen sa korumpiranim i lošim političkim establišmentom a da je on vratio vladu za narod i od naroda.

Oni koji su uključeni u reizbor predsednika SAD veruju da njegova gruba verzija populizma uz ponavljanje da treba da se “isuši močvara” u Vašingtonu i dalje ima odjeka među glasačima iako je njegova administracija povezana sa lobistima i kako izgleda nastojanjem porodice Tramp da profitira od predsedavanja, navodi AP.