TRAMP I MELANIJA IMAJU KORONU! Mediji objavili – evo KO ĆE VLADATI AMERIKOM ako predsednik bude previše bolestan

Američki predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija pozitivni su na koronavirus. Osećaju se dobro, u karantinu su, a Tramp nastavlja da obavlja svoje dužnosti. Otkazan miting na Floridi.

printscreen

Donald Tramp je tu informaciju potvrdio na Tviteru.

“Večeras smo prva dama i ja testirani na kovid 19 i pozitivni smo. Odmah ćemo početi proces izolacije i oporavka. Proći ćemo to zajedno”, objavio je Tramp.

Lekar Bele kuće potvrdio je ovu informaciju navodeći da se Tramp i njegova supruga dobro osećaju.

“Budite uvereni da očekujem da predsednik nastavi da izvršava svoje dužnosti bez ometanja dok se oporavlja”, naveo je doktor Šon Koneli.

“Houp Hiks, koja je vredno radila bez pauze pozitivna je na kovid-19. Užas”, napisao je prethodno Tramp na Tviteru.

Houp Hiks je najbliža Trampova saradnica koja je pozitivna na kovid, a kako prenosi Bi-Bi-Si, ona je putovala avionom sa njim na debatu sa Džoom Bajdenom u Ohaju i snimljena je kako izlazi iz letelice bez maske.

Takođe, ona je putovala sa Trampom helikopterom na miting u Minesoti.

Agencija Blumberg prenosi da je Hiks pokazala prve simptome bolesti po povratku iz Minesote.

Tramp ima 74 godine i spada u rizičnu grupu ljudi, koja potencijalno može imati teži oblik bolesti. Takođe, još jedna od činjenica koja mu ne ide na ruku je to što ima višak kilograma, što se takođe navodi kao faktor rizika.

Šta čeka Ameriku? 

Jedno od najvećih pitanja koje se sada postavlja je kako će izgledati nastavak kampanje za presedničke izbore zakazane za 3. novembar. Planirani miting republikanaca na Floridi je otkazan.

Kako Gardijan objašnjava, ukoliko Tramp bude previše lošeg zdravstvenog stanja, funkciju vođenja države preuzeće Majk Pens.

Ono što je, međutim, problematično je što se ne zna da li je i Pens zaražen s obzirom na to da je sa Trampom bio u svakodnevnom kontaktu, a više puta su obojica fotografisana kako stoje veoma blizu i to bez maske.

Ukoliko se pokaže da je i Pens pozitivan i ne može da vodi državu, prva žena SAD postala bi Nensi Pelosi, predsednica Predstavničkog doma Kongresa.

Donald Tramp je od početka pandemije izložen žestokoj kritici javnosti pošto je odbijao da nosi masku, omalovažavao one koji je nose, kasno reagovao sa odgovorom SAD na pojavu virusa.

U SAD je od koronavirusa preminulo više od 200.000 ljudi.loading...