Kolinda Grabar Kitarović imala je juče kraći razgovor u Varšavi sa predsednikom SAD donaldom Trampom. On je, već sklon nepredvidivom ponašanju, u jednom momentu napravio gaf, ali se hrvatska predsednica dobro snašla.

 

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović na marginama samita Inicijative tri mora u Varšavi sastala se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, sa kojim je razgovarala i o energetskim projektima u regionu.

– Čestitam vašim državama što su već počele s ključnim projektima koji će otkloniti prepreke i omogućiti bolji pristup energetskim tržištima i bolju energetsku povezanost. Jedan od tih projekata je i plutajući LNG terminal na hrvatskom ostrvu Krk – rekao je Tramp pritom teško izgovarajući ime ostrva.

On se nakon toga okrenuo i prilično otresito pitao hrvatsku predsednicu da li zna nešto o tome i da li je ikad čula za taj projekt.

– Da, a mogu to i da spelujem – odgovorila je Kolinda Grabar-Kitarović aludirajući na Trampov izgovor reči Krk.

Iako u prvom momentu potpuno neprimetan, ovaj kratki dijalog je ubrzo izazvao pravu lavinu komentara na društvenim mrežama, a većina korisnika se slaže da se hrvatska predsednica dobro snašla u društvu i inače prilično napadnog i otresitog prvog čoveka SAD.

Situaciju možete pogledati u snimku počev od 6:40.loading...