TRAMP PRED SUDOM: Američkom predsedniku se opet ljulja fotelja zbog NAJNOVIJEG SKANDALA

Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojoj većinu imaju demokrate, zatražila je danas pisanje optužnice protiv predsednika SAD Donalda Trampa zbog "zloupotrebe položaja".

Beta/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Predsednik nam nije ostavio drugu mogućnost sem da reagujemo na njegov ponovni pokušaj da kompromituje naše izbore u sopstvenu korist – rekla je Nensi Pelosi.

Tražim od predsednika Odbora za pravosudje Džerija Nadlera da pripremi tekst optužnice – protiv Trampa, dodala je ona.

U nedavnom zvaničnom izveštaju Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma navodi se da je istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno mnogo dokaza o “neprimerenom ponašanju” američkog republikanskog predsednika.

Istraga o opozivu pokazala je da se Tramp, lično ili preko agenata, unutar i van vlade, mešao u poslove strane države Ukrajine, u korist svoje kampanje – za predsedničke izbore na kojima očekuje da ponovo pobedi, navodi se izveštaju.

Bela kuća je reagovala ocenom da Demokrate “treba da je sramota”, kako je izjavila portparolka Stefani Grišam i dodala da administracija “jedva čeka pošteno sudjenje u Senatu” gde su većina Trampovi Republikanci.