TRAMP SKRIVEN U BUNKERU: Protesti u Americi prete da eskaliraju u pravi RAT (VIDEO)

Agenti Tajne službe sproveli su predsednika SAD Donalda Trampa u bunker u vreme kada su Belu kuću opkolili demonstranti, javlja magazin Tajm.

printscreen

Tramp je u petak uveče u bunkeru proveo skoro sat vremena, rekao je ovom magazinu izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Posebni bunker ispod Bele kuće napravljen je kako bi se predsednik i visoki zvaničnici sklonili u slučaju terorističkog napada ili sličnog vanrednog događaja.

Bela kuća nije želela da komentariše ove navode.

Rasni neredi širom Amerike tokom pete noći protesta zbog ubistva Džordža Flojda. Vatre oko Bele kuće. Raspad sistema u Filadelfiji. Uhapšena ćerka gradonačelnika Njujorka. Nastavljeni napadi na novinare. Protesti u ukupno 140 gradova u SAD.

Vlasti u Vašingtonu uvele su policijski čas, pošto brojne policijske snage ni posle nekoliko sati nisu uspele da zauzdaju učesnike protesta, okupljene oko Bele kuće.

Nekoliko požara zapaljeno je u neposrednoj blizini mesta u kojem borave predsednici SAD, a pošto suzavac i pendreci nisu uspeli da obeshrabre demonstrante, uveden je policijski čas.

Taj potez vlasti, međutim, nije obeshrabri demonstrante koji su nastavili da pale vatre nedaleko od Bele kuće.

Protesti se, kako piše Njujork tajms, održavaju u 140 grdova u SAD. Policija je do sada uhapsila više od 4.000 ljudi.