Tramp zagovara METODU MUČENJA: ‘Davljenje je efikasno, odobriću još GRUBLJE NAČINE’

Donald Tramp
Beta

Kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp izjavio je danas da je mučenje efikasno i obećao da će, ako pobedi na predsedničkim izborima, vratiti praksu ispitivanja simuliranjem davljenja i odobriti još grublje metode.

 

– Nemojte mi reći da ne funkcioniše. Mučenje funkcioniše, u redu – rekao je milijarder u Južnoj Karolini gde će u subotu biti održani republikanski stranački izbori za nominaciju.

Tramp, koji se zalaže za grube metode ispitivanja za strane zarobljenike, rekao je da će “apsolutno” dozvoliti tehniku koja simulira osećaj davljenja.

Argentinski lekari tvrde: Zika virus je PREVARA! Bolest beba izaziva OVO!

– Ali, treba da idemo mnogo jače od davljenja. Ja tako mislim. Oni seku glave. Verujte mi, treba da idemo još jače zato što je naša zemlja u problemu, mi smo u opasnosti – rekao je Tramp.

Mučenje davljenjem praktikovano je do pred kraj mandata predsednika Džordža Buša mlađeg, a potpuno je odbačena tokom mandata Baraka Obame. Odbor Senata za obaveštajna pitanja 2014. je zaključio da grube metode ispitivanja nisu dovele do informacija do kojih CIA nije došla na drugi način.

SNAŽNA EKSPLOZIJA U ANKARI: Pogođena kasarna, ima mrtvih

Uticajni senator, republikanac Džon Mekejn, koji je bio mučen u zarobljeništvu u Vijetnamu, kritikovao je metode davljenjem i nedavno rekao da takvo ispitivanje nije donelo nikakve rezultate.