TRAMPOV HUMOR: Predsednik SAD ISPROZIVAO MAKRONA, Francuska kaže – nećemo odgovarati (FOTO)

Francusko predsedništvo saopštilo je danas da neće odgovarati na poruku američkog predsednika Donalda Trampa koji je ironično komentarisao ustupke vlasti Emanuela Makrona pokretu "Žuti prsluci" o porezu na gorivo.

Tramp i Makron
Beta

– Bez komentara – navelo je Frans presu okruženje francuskog predsednika čiji su odnosi s Trampom zahladneli poslednjih meseci.

– Srećan sam što su moj prijatelj Emanuel Makron i demonstranti u Parizu postigli dogovor o nečemu do čega sam ja došao pre dve godine – naveo je Tramp na Tviteru aludirajući da na svoju odluku na početku mandata o povlačenju SAD iz medjunarodnog sporazuma o klimatskim promenama.

– Pariski sporazum (o klimi) je suštinski loš jer izaziva povećanje cena energenata u nekim zemaljama, a istovremeno daje odrešene ruke nekim od najvećih zagadjivača u svetu – naveo je Tramp u utorak uveče.

Američki predsednik je pre toga na manje direktan način komentarisao političku raspravu u Francuskoj tako što je preuzeo poruku jednog američkog konzervativnog komentatora prema kojoj “Francusku potresaju neredi zbog poreza na gorivo ekstremne levice”.