TRAŽE OSTAVKU: “Ne davimo Beograd” organizuje skup “Crveni karton za Sinišu malog”

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je da zahteva hitnu smenu Ministra finansija "zbog plagiranja doktorata, ali i brojnih drugih afera i štetnih radnji u koje je upleten".

Siniša Mali
Beta

Inicijativa je pozvala gradjane na protest nazvan “Crveni karton za Sinišu Malog” u ponedeljak u 18 časova ispred Ministarstva finansija .

Inicijativa smatra da je plagiranje doktorata izuzetno važno, ali da je to samo jedna od afera u koju je Mali umešan.

Neke od afera Siniše Malog uključuju kupovinu 24 apartmana u Bugarskoj, otimanje 10 hektara državne zemlje nadomak Vršca za koje je i pravosnažno osudjen, nameštanje privatizacije proizvodjača vagona “Bratstvo” svom ocu, zatim pranje pola miliona evra, kupovina luksuznih automobila preko ofšor firmi i izbegavanje plaćanja poreza, neprijavljivanje imovine Agenciji za borbu protiv korupcije, porodično nasilje, nameštanje tendera za novogodišnju rasvetu, ostavljanje gradjana Obrenovca na cedilu tokom poplava, ali i organizovanje, sprovodjenje i zataškavanje rušenja u Hercegovačkoj ulici – navedeno je u saopštenju.

Ne davimo Beograd ističe da vodeća uloga Malog u sprovodjenju projekta Beograd na vodi, kao i u procesima privatizacije još iz vremena kada je bio kadar Demokratske stranke, govore da je ovaj čovek ozbiljno oštetio i grad Beograd i državu Srbiju.

Zbog svega ovoga on ne sme ostati ministar ni dana više – navedeno je u saopštenju.