TREĆI PUT NA SASLUŠANJU: Saradnica Olivera Ivanovića ponovo daje iskaz kao osumnjičena

Saradnica ubijenog lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) Olivera Ivanovića - Silvana Arsović dobila je danas po treći put poziv da se javi na saslušanje kao osumnjičena u okviru istrage ubistva Ivanovića, prenosi Kossev.

Oliver Ivanović
Wikimedia

Arsović je poziv stigao na kućnu adresu da se sutra u 09.30 javi Specijalnom tužilaštvu Kosova u Prištini koje vodi istragu.

Odbornica GI SDP Ksenija Božović izjavila je za Kossev da je “u šoku je kao i prethodna dva puta”, te da će Arsović “odazvati pozivu, kao i do sada što je činila”.

– Interesantni su momenti kada se Silvana poziva opet na saslušanje i šta to može sada posle 19 meseci od ubistva da iznese kao novi detalj, pošto je već ispitivana – rekla Božović i dodala da je “rezignirana time kako se odvija istraga”.

Božović je navela da “ne želi da prejudicira”, ali da “ne može da ne primeti da poziv stiže u trenutku kada su u javnosti prethodno objavljena konkretna imena srpskih opozicionara, među kojima i onih iz GI SDP, u vezi sa uzajamnim dogovaranjem oko budućeg zajedničkog političkog delovanja”.

Navela je i da javnost zna “koliko je Silvana Arsović bila lojalna Ivanoviću” i da mu je godinama bila “ne samo najbliža saradnica, već i najodaniji prijatelj”.

Silvana Arsović, dugogodišnja sekretarka i saradnica Olivera Ivanovića, osumnjičena je za “pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo” u slučaju Olivera Ivanovića, navodi Kossev.

Ona je krajem novembra prošle godine sprovedena na saslušanje u Prištinu, posle čega joj je određeno zadržavanje.

Puštena je posle noći u pritvoru i tada, kako je objašnjeno, “nije bila u stanju da se pojavi pred medijima”.