TRENUTAK IZ EMISIJE KOJI SVI DELE: Profesor sa FPN-a iznervirao Vučića? (VIDEO)

Bivši ambasador Srbije u Nemačkoj i profesor Fakulteta političkih nauka Ivo Visković u emisiji "Prva tema" na TV Prvoj gostovao je s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Printscreen TV Prva/Kolaž

Najavljeno je da će gosti razgovarati na temu da li je tačno da se Srbija na destruktivan način meša u zbivanja u Bosni i Hercegovinita i ko ugrožava mir u regionu četvrt veka od potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Ipak, profesor Visković osvrnuo se na temu takmičenja Srbije i Hrvatske i na vrlo suptilan način matirao predsednika Vučića jednostavnim pitanjem:

“Žao mi je, predsedniče, ali ja želim da kažem iskreno nešto što često čujem od prijatelja i poznanika: kad kažete da ćemo preteći Hrvatsku, kako je nismo dosad pretekli kada ima upola manje stanovnika nego mi?”, rekao je u jednom momentu Visković, na šta je početak Vučićevog odgovora bio više nego smušen.

Pogledajte, uostalom:

Profesor Visković je izjavio i da se u Srbiji među intelektualnom elitom stvara osećaj koji je veoma opasan, a to je da Srbija zaslužuje “kompenzaciju” za Kosovo kroz pripajanje Republike Srpske (RS).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom gostovanja u emisiji da, dok je on predsednik, neće biti priznanja Kosova.

Reagujući na tu Vučićevu ocenu, profesor Visković poručio je da u politici nikada ne treba reći “ne”, ali je ocenio da priznanja Kosova “u dogledno vreme sigurno neće biti”.

Visković je istakao i da je realno očekivati da će nova administracija u Vašingtonu vršiti pritisak da se dođe do rešenja za Kosovo.

ŠOK U CENTRU BEOGRADA: Zasijao DŽINOVSKI PENIS ispred Skupštine (FOTO+VIDEO)