“TRESEM SE KADA ČUJEM SKUTER”: Devet godina mu dostavljaju pice, a nije ih naručio

Jednom Belgijancu (65) već gotovo 10 godina svaki dan dolaze pice i kebabi koje nije naručio. Narudžbine su stizale u bilo koje dane, radne i neradne, te u bilo koje doba dana. Svaki put je odbijao dostavu i nikad ništa nije platio.

Pixabay

Dostavljači hrane inače svima donose osmeh na lice, ali za ovog starijeg gospodina oni predstavljaju – zlostavljače. Već gotovo 10 godina Žan Van Landeghem prima pice koje nikada nije naručio, ponekad i nekoliko puta dnevno, na svoju kućnu adresu u Turnhoutu blizu Antverpena.

– Sve je počelo pre devet godina. Odjednom mi je dostavljač uručio niz pica, ali nisam ništa naručio – rekao je on za list “Het Laatste Nieuws”.

U početku je mislio da je došlo do zabune u dostavi, ali pice, kebabi i druge vrste brze hrane stizale su neprestano na njegovu adresu, prenosi Jutarnji list.

Jednom je primio pizzu u dva sata ujutro. Jednog dana u januaru 2019. godine dogodilo se da mu se na kućnom pragu pojavilo 10 dostavljača, od kojih je jedan imao 14 pica u ruci. Van Landeghem voli pice, “ali ne 14 odjednom”. Preferira, navodi, zamrznute pice od proizvođača Colruyt ili Aldi.

– Nikada nisam tražio kućnu dostavu. Ne mogu više da spavam. Počinjem da se tresem svaki put kad na ulici čujem skuter. Bojim se da će neko ponovno da dođe i dostavi mi vruću picu – rekao je.

Problem nema samo on, već i restorani, jer je Van Landeghem svaki put odbijao dostavu i nikada nije ništa platio.

Hrana se vraćala u restorane i morala je da se baca. Prema njegovim proračunima, samo je prošle godine poslao nazad pice u vrednosti od 450 evra.

Problema s dostavom nenaručenih pica koji traju gotovo 10 godina ima i njegova prijateljica koja živi u Herenthoutu. Ponekad kada ih dobiju istog dana međusobno se upozore da “očekuju isporuku tog dana”.

Lažne isporuke je nekoliko puta prijavio policiji, ali onda nikada nije ušla u trag “pizza zlostavljača”. Žan Van Landegham neprestano istražuje kako bi otkrio ko stoji iza ovog apsurda. Poručuje da kada sazna ko ga muči poslednjih devet godina, taj “neće završiti dobro”.loading...