TRG U LESKOVCU HIT NA MREŽAMA: Svi dele fotografije PRE I POSLE REKONSTRUKCIJE i – krste se (FOTO+VIDEO)

Leskovački Trg je pre oko mesec dana otvoren za pešake. Zvanično je saopšteno da je završeno 95% radova, ali trg je ipak svečano otvoren koncertom folk-pevača Ace Pejovića. Kako je objašnjeno, kompletni radovi biće završeni u narednoj godini kada će Trg biti i potpuno osvetljen. Sve to možda i ne bi bila toliko loša vest da trg u Leskovcu nije pretvoren od zelene oaze u ogolelu urbanističku katastrofu, baš nalik onu na beogradski Trg Republike.

Printscreen Youtube/ JuGmedia

Slike i snimci svedoče o golom betonu i nedostatku zelenila, sve po čemu će ostati upamćen beogradski zamenik gradonaačelnika Goran Vesić preselilo se u Leskovac.

To uglavnom komentarišu i korisnici Tvitera koji masovno kače slike “ogoljenog” trga:

Za osvetljenje leskovačkog Trga biće izdvojeno je 180.000 evra, prenele su Južne vesti.

Gradnja leskovačkog Trga počela je novembra 2019. godine, a rok za završetak radova bio je 365 dana, a pošto Trg nije završen u roku, ali nije ni u trećoj godini radova, Direktor JP Direkcija urbanizam i izgradnja Novica Nikolić ističe da će firmi Buvezen biti naplaćena kazna zbog kašnjenja, koja iznosi 5% od ukupne vrednosti radova.

Vrednost ugovora je, kako su pisale Južne vesti, 223 miliona, radovi koji su do sada izvedeni su u vrednosti 187 miliona, a Grad je platio do sada 170 miliona. Ništa unapred nije plaćeno. Procena je da će vrednost radova kada Trg bude kompletno završen 203 miliona dinara. Kazna za prekoračenje roka je 5% po ugovoru i ona iznosi 9,2 miliona dinara.