TRI “EPIDEMIOLOŠKE BOMBE” PRED SRBIJOM: Nije samo Sveti Nikola, nadležne je strah i od ova DVA DOGAĐAJA

Od početka epidemije koronavirus je u Srbiji potvrđen kod 249.224 osobe, a od posledica zaraze preminula su 2.172 pacijenta. Ukupno su testirana 1.980.272 uzorka. Prema poslednjim podacima, na bolničkom lečenju su 8.594 osobe, a na respiratorima su 323 pacijenta.

Pixabay

Prema poslednjem preseku, od 21.799 testiranih uzoraka, 7.393 pozitivno na koronavirus. Preminulo je još 56 pacijenata, ukupno 2.172 od početka epidemije.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je za RTS da će se nakon sednice znati o kojim merama je reč, kao i koliko će trajati.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković naveo je za RTS da još nije došlo do konkretizacije novih mera i da ostaje da se razmotri pitanje kontrole ulaska u zemlju stranih i naših državljana.

Kako je rekao, opcije su pi-si-ar test i karantin, ali sigurno ostaje epidemiološki nadzor i prijava, a videće se šta je izvodljivo.

Kao tri potencijalne “epidemiološke bombe” navode se Sveti Nikola, novogodišnji i Božićni praznici kada se okuplja veliki broj ljudi. Nadležni apeluju da se ta tradicija ove godine izbegne.

Privode se kraju radovi na kovid bolnici u Kruševcu, a predednik Aleksandar Vučić najavljuje da će biti gotova za sedam dana.

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Za sada BEZ NOVIH MERA, ali ipak dogovorena JEDNA ODLUKA