TRI GODINE BEZ BATE: Pokrenuta inicijativa koja će dirnuti i raznežiti SVAKOG PRAVOG BEOGRAĐANINA

Povodom obeležavanja tri godine od smrti slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića, koji je 22. maja 2016. godine otišao na nebesku, večnu scenu, magazin „Bazar“ i kompanija „Borba“ pokreću inicijativu da jedna od ulica u Beogradu dobije naziv po ovom slavnom umetniku.

Bata
Instagram/batazivojinovic

– Ganuta sam vašim gestom. Ta vest me je izuzetno obradovala, obuzele su me snažne emocije – rekla je udovica barda srpskog i jugoslovenskog glumišta, Julijana Lula Živojinović u intervju koji je ovim povodom dala u novom broju „Bazara“.

– Vreme i život svakodnevno nam cure kroz prste, ali toga uglavnom nismo svesni. Takvi događaji suštinski nas uzdrmaju, promene nam tok života i surovo nas podsete na to koliko je sve kratko i relativno. Batin odlazak za mene je bio ta traumatična sudbinska vododelnica od koje se još nisam oporaviti, a verovatno nikada i neću… Osećaj besmisla stvara neizreciv bol koji je nemoguće sa bilo kim podeliti. Zbog dece, unuka i bliskih prijatelja, moja najveća borba sada se ogleda u tome da se to što manje vidi – rekla je između ostalog Lula Živojinović za „Bazar“.