TRI GRACIJE U CENTRU GRADA: Pogledajte kako će izgledati novi kompleks u KNEZA MILOŠA! (FOTO GALERIJA)

Savezni MUP
Google StreetView Printscreen

Gradonačelnik je istakao da ovaj projekat predstavlja simbol napretka i promene ponašanja u odnosu na prethodnu gradsku vlast, budući da je ta lokacija bila zapuštena skoro 20 godina.

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i glavni gradski urbanista Milutin Folić prisustvovali su danas prezentaciji projekta „Skyline Belgrade”, budućeg poslovno-stambenog kompleksa koji treba da se gradi na mestu bivšeg Saveznog MUP-a u Kneza Miloša.

Nalazimo se na samo nekoliko meseci od početka realizacije projekta vrednog 200 miliona evra i koji treba da obuhvati 68.000 kvadratnih metara. Projekat takođe predstavlja i novi podsticaj razvoju naše građevinske industrije, kao i celokupne privrede i otvaranju novih radnih mesta – ukazao je Mali. 

Gradonačelnik je dodao da se u ovako važnim projektima uvek konsultuju građani, podsetivši da je prvobitna ideja bila da se na mestu bivšeg saveznog MUP-a sagradi tržni centar. 

Uvažili smo mišljenje građana koji su nam sugerisali da bi tržni centar napravio ogromne gužve na takvoj lokaciji. Budući poslovno-stambeni kompleks će preko trga biti spojen sa postojećim parkom, koji se naslanja na petlju „Gazela” i koji će u potpunosti biti rekonstruisan novcem investitora. Takođe ove godine nas očekuje završetak projekta buduće rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, kojom će se parking spustiti za jedan nivo ispod kolovoza, što će omogućiti saobraćaj sa po tri trake u oba smera i prostor sa drvoredima za pešake – najavio je Mali i dodao da će ta dva velika projekata u potpunosti izmeniti izgled ovog dela grada.

Pogledajte kako će izgledati Skyline Belgrade: