On je u izdanju Blica za sredu, 26. decembar, naveo da ne poznaje nikoga od troje osumnjičenih i uhapšenih za čin paljenja kuće i, kako je naveo, “pokušaja ubistva”.

On je dodao da uhapšeni Aleksandar Marinković, Bojana Cvetković i Igor Novaković zbog toga nisu imali motiv za napad, ali da je saznao da su dvoje od njih “povezani sa predsednikom opštine (Simonovićem)”.

– Novaković, koji je osumnjičen da je nalogodavac, radi u obezbeđenju prvog čoveka opštine Grocka, dok je Cvetkovićeva pevala na svadbi Simonovićevog sina, što govori da su privatno bili povezani – ocenio je novinar.

On je rekao da je sada na tužilaštvu i policiji da dokažu umešanost Simonovića, kao i da je protiv njega podneo krivične prijave zbog ranijih pretnji, za koje ocenjuje da su rezultat pisanja o “njegovim malverzacijama”.

– (Simonović) mi je pretio da će mi razbiti glavu da bi video šta imam u mozgu. Kasnije je angažovao grupu koja je trebala da me ubije, ali sam doznao za to, i to od ljudi koji je trebalo da učestvuju u tome – kazao je Jovanović.

On je naveo i da je ranije pisao brojnim državnim institucijama povodom pretnji koje su mu upućene i da im je o tome dostavljao dokaze, ali da su reakcije usledile tek nakon što mu je zapaljena kuća.

Jovanoviću je u noći između 11. i 12. decembra zapaljena kuća, a kada je pokušao da pobegne iz nje, neko je pucao na kuću da bi to sprečio.loading...