TRI PUTA IZBEGAO SMRT: Novinar Jovanović otkrio ime čoveka za kog misli da je POKUŠAO DA GA UBIJE

Novinar portala Žig info (ziginfo.rs) kome je nedavno zapaljena kuća Milan Jovanović optužio je predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića da je naredbodavac tog napada.

printscreen/youtube.com/Al Jazeera Balkans

On je u izdanju Blica za sredu, 26. decembar, naveo da ne poznaje nikoga od troje osumnjičenih i uhapšenih za čin paljenja kuće i, kako je naveo, “pokušaja ubistva”.

On je dodao da uhapšeni Aleksandar Marinković, Bojana Cvetković i Igor Novaković zbog toga nisu imali motiv za napad, ali da je saznao da su dvoje od njih “povezani sa predsednikom opštine (Simonovićem)”.

– Novaković, koji je osumnjičen da je nalogodavac, radi u obezbeđenju prvog čoveka opštine Grocka, dok je Cvetkovićeva pevala na svadbi Simonovićevog sina, što govori da su privatno bili povezani – ocenio je novinar.

On je rekao da je sada na tužilaštvu i policiji da dokažu umešanost Simonovića, kao i da je protiv njega podneo krivične prijave zbog ranijih pretnji, za koje ocenjuje da su rezultat pisanja o “njegovim malverzacijama”.

– (Simonović) mi je pretio da će mi razbiti glavu da bi video šta imam u mozgu. Kasnije je angažovao grupu koja je trebala da me ubije, ali sam doznao za to, i to od ljudi koji je trebalo da učestvuju u tome – kazao je Jovanović.

On je naveo i da je ranije pisao brojnim državnim institucijama povodom pretnji koje su mu upućene i da im je o tome dostavljao dokaze, ali da su reakcije usledile tek nakon što mu je zapaljena kuća.

Jovanoviću je u noći između 11. i 12. decembra zapaljena kuća, a kada je pokušao da pobegne iz nje, neko je pucao na kuću da bi to sprečio.