TRI ZONE ZEMALJA ZA PRAĆENJE: Kako se odlučuje ZA GRAĐANE KOJIH DRŽAVA se traži pi-si-ar test?

Dr Branislav Tiodorović istakao je da postoje tri zone: crvena zona u kojoj su one zemlje koje na 100.000 stanovnika imaju 25 i više zaraženih.

granica
printscreen/youtube

“Imamo i onu najidealniju, a to je ona ispod deset. U toj zoni se nalazi Mađarska, Norveška, Slovenija, u toj zelenoj zoni. Za te zemlje ne trebaju nikakvi uslovi i ograničenja. Ove zemlje u plavoj zoni se moraju pratiti intenzivno, od deset do 25 na 100.000, i tu je Hrvatska”, kazao je Tiodorović.

Za Bugarsku se, dodaje, traži pi-si-ar test, tu je i Rumunija koja u ovom delu Evrope ima najveći broj zaraženih i preminulih, za Severnu Makedoniju takođe.

“Za Crnu Goru ne tražimo, jer je juče bilo 1.104 zaraženih”, istakao je Tiodorović.

Dr Branislav Tiodorović je rekao da postoji poseban interes da tamo gde naših ljudima ima mnogo biće dnevnog praćenja situacije, i u narednih pet do sedam dana prenosićemo odluku da li ćemo donositi neke mere da bismo sačuvali dobar trend.

“Za naše građane ne uvodimo mere, računajući na samosvest”, istakao je Tiodorović.

Podsetimo, stranci koji dolaze iz pojedinih zemalja u Srbiju moraće da imaju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati, odlučio je Krizni štab. Odluka se odnosi na Severnu Makedoniju, Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju