Trifunović i Kojo poručili Vučiću: ABDICIRAJ, građani ne pristaju na tvoje izbore!

Glumac Branislav Trifunović večeras je sa protesta "Jedan od pet miliona" poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da gradjani Srbije neće pristati na ono što on naziva izborima, a opozicionim političarima koji šetaju sa njima preporučio da poslušaju i razumeju svoj narod koji želi servis gradjana, a ne vlast.

Beta

“Aleksandre Vučiću od večeras gradjani će stvari nazivati pravim imenom. Barbara nije novinarka, Omer Mehić nije bio pijandura, RTS nije javni servis gradjana Srbije, političko ubistvo Olivera Ivanovića nije incident, laž nije drugo mišljenje, tvoje ucene i kupovina glasova i mafijašenje nisu izbori i to ti više neće proći”, rekao je Trifunović.

Poručio je da gradjani neće pristati da učestvuju u tome i da izbori podrazumevaju slobodu mišljenja i govora.

“Na to što ti zoveš izborima mi ne pristajemo. Izbori da, ali sa pravom slobode Aleksandre Vučiću”, rekao je Trifnović obraćajući se okupljenima sa kamiona.

Opozicionim političarima koji šetaju sa njima, Trifunović je poručio da poslušaju svoj narod, da razumeju da narod ne želi da bira vlast, nego servis gradjana.

“Nužno je uspostaviti mehanizme da se ovakva vlast nikada više ne ponovi. Sa ovog mesta poslednje oaze normalnosti u Srbiji pozivam političare koji šetaju sa nama da poslušaju svoj narod… dosta nam je vrhovnih komandanata, ne zanima nas koliko nam predsednik spava. Hoćemo normalne ljude koji će raditi ono za šta ih plaćamo”, kazao je Trifunović.

On je rekao da narod hoće plan o tome kako će se napraviti sistem da se “ovo zlo nikada ne ponovi i da niko nikada ni ne pomisli da može da radi narodu” ovo što radi aktuelna vlast.

“Hoćemo da se političari prilagode državi, a ne da državu prilagodjavaju sebi, hoćemo da nam napišete kako ćemo da vas kontrolišemo i smenimo ako ne budete valjali. Hoćemo da nam napišete i potpišete imenom i prezimenom. Ovo je naša zemlja i dosta je toga”, kazao je Trifunović i dodao da je pokrenuta lavina protesta u gradovima širom Srbije i da se ne može zaustaviti.

Glumac Nikola Kojo pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da abdicira uz poruku da je došao kraj.

“Jedini i pravi cilj si ti i tvoja svita koja mora otići dok još nije kasno, zato te prozivamo i pozivamo da abdiciraš samokrunisani kralju. Abdiciraj i ništa se neće desiti osim lustracije. Mora tako da više nikome ne bi palo na pamet da pljačka sopstveno stanovništvo”, poručio je Kojo.

On je kazao da je Vučić izvršio “svoj blic krig, svoj atak na kapital, resurse i pamet ovog naroda” i da je “vrhunski obavio posao”.

“Silovao si i ucenio kompletno stanovništvo, silovao svojim konferencijama za novinare, vadjenjem dece iz smetova, rušenjem Savamale, padom helikoptera, kupovinom Kopernikusa i ova noć je prekratka da se pobroje sva tvoja nedela”, kazao je Kojo.

On je naveo da je Vučić suspendovao pravo i pravdu i da je rešio da bude i institucija i pravo i pravda.

“Zaigrao si se Aleksandre, zaboravio si da si ti naš službenik i da te mi plaćamo. Mi hoćemo da nema gladnih u 21. veku i ne plaćamo te da budeš sudija, novinar, advokat, akušer, babica, inspektor i selektor”, kazao je glumac.

Poručio je Vučiću da je narod rešio da on ode.

“Zaustavio si nam život na odredjeno vreme i promovisao mučenje i patnju u periodu izmedju kolevke i groba. Sada je tome došao kraj”, rekao je Nikola Kojo, a okupljeni su uzvikivali “Vučiću odlazi”.

Učesnici protesta krenuli su u protestnu šetnju centralnim ulicama Beograda do zgrade Radio-televizije Srbije.

Na čelu kolone je veliki transparent “Jedan od pet miliona”.

Kada je kraj kolone bio kod Narodnog pozorišta početak je bio kod Ateljea 212 u Svetogorskoj ulici, a kada su poslednji učesnici napuštali plato kod Filozofskog fakulteta učesnici protesta su bili nedaleko od Doma omladine u Beogradu.