TROGODIŠNJAK SPASIO TATI ŽIVOT: Dečak je uspeo da sprečio oca da zapadne u komu!

Otac i sin
Pixabay.com

Cela Velika Britanija ponosna je na ovog mališana.

 

Sve je delovalo kao uobičajeno nedeljno veče u domu Džonsovih u Mančesteru. Majka Ema (31) morala je na kratko da ode do svoje majke, ali odvezla se kolima i bila je bukvalno dva minuta udaljena od kuće. Ostavila je supruga Marka i sina Lenija da gledaju crtane filmove na televiziji.

Vratila sam se pola sata kasnije i zatekla ih kako leže na kauču. Mark nije izgledao dobro, pa sam ih pitala šta se desilo – priča Ema za jedan mančesterski list, a prenosi britanski Metro.

Leni se okrenuo ka meni i rekao “Spasio sam tatu”, a onda mi je i Mark to potvrdio – kaže ponosna majka.

Otac se onesvestio i probudio se na kuhinjskom podu. Pao mu je šećer i sledeće čega je bio svestan jeste da ga je mali Leni hranio voćnim jogurtom.

Roditelji pretpostavljaju da je trogodišnjak dovukao svoju malu plavu stolicu i popeo se da dohvati jogurte.

Scenario bi bio potpuno drugačiji da je bio u krevetu ili da Leni nije to uradio. Mark je mogao da zapadne u dijabetesnu komu – kaže Ema koja je novinarima objasnila i da suprug i ona nikada pre toga nisu sinu objasnili Markovo stanje niti mu rekli šta sve može da se dogodi.

Mark ima dijabetes (tip 1) i uzima insulin četiri puta dnevno. Kada se Ema vratila kući nivo šećera u Markovoj krvi bio je 1,1 – a normalan nivo je između 4 i 7.loading...