Branislav Lečić predao je svoju kandidaturu za predsednika Demokratske stranke (DS), saopšteno je iz njegovog izbornog štaba.

 

– Kao što sam obećao, za svoju kandidaturu nisam tražio podršku brojeva, stranačkih odbora, već sam tražio podršku ljudi. Ljudi koji misle i odlučuju svojom glavom. Sa njima ću probuditi novu nadu – naveo je Lečić u saopštenju.

On je dodao da podrška njegovoj kandidaturi nastavlja da pristiže iz cele Srbije što pokazuje “ogromnu želju članova Demokratske stranke da samostalno odlučuju o budućnosti svoje stranke”.

Kako su saopštili, Lečić je za manje od 48 sati prikupio potpise delegata i time postao “prvi zvanični kandidat za predsednika Demokratske stranke”.

Nedavno je funkcionerka DS Gordana Čomić saopštila da su ona i njen tim prvi zvanični kandidati na izborima za organe stranke jer ju je zvanično podržalo više od 30 opštinskih i gradskih odbora DS, čime je ispunila uslov za kandidaturu.

Svoju kandidaturu za predsednika DS najavio je ranije i Zoran Lutovac.

Rok za podnošenje kandidature za organe Demokratske stranke ističe danas u 14 časova.

Predsednik organizacionog odbora DS Goran Ćirić rekao je ranije da će sledeća sednica tog tela biti 28. maja kada bi trebalo da se verifikuju podnete kadidature za predsednika i potpredsednike stranke, članove stalnog sastava Glavnog obora, članove Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predsednika Političkog saveta.

Na izbornoj skupštini Demokratske stranke, 20. po redu, a koja je zakazana za 2. jun, biće izabrani novi predsednik, potpredsednici, predsednik Političkog saveta, članovi stalnog sastava Glavnog odbora, kao i članovi Statutarne komisije i Nadzornog odbora.loading...