Trojica Rumuna uhapšena zbog ZVERSKOG ZLOČINA osumnjičeni za JOŠ UBISTAVA

Lisice
Sxc.hu/je1196

Trojica Rumuna uhapšena su zbog sumnje da su zaklala muža i ženu Dragoljuba (71) i Dragu (73) Jugović u selu Brodice kod Požarevca, a njihova tela bacila u septičku jamu.

 

Osumnjičene Rumune uhapsila je požarevačka policija dan i po nakon što su u selu Brodica kod Kučeva u jami za fekalije nađena izmasakrirana tela supružnika.

Uhapšeni su Grigorije Viorel Jon (55), German Florin (49) i Vasile Dumitresku (44), i veruje se da su Jugoviće zaklali iz koristoljublja. Sva trojica već godinama žive u Srbiji. Ion je prijavljen u selu Voluja, a Florin i Dumitresku u Brodicama.

 
Postoje indicije i da su počinili još nekoliko ubistava u tom delu Srbije, ali i jednu ženu iz istog sela koja je nestala pre dve godine.

Uhapšena trojica Rumuna zbog MUČNOG UBISTVA bračnog para čija tela su bačena u septičku jamu

– Osumnjičeni negiraju da imaju veze sa dvostrukim ubistvom. Ipak, nađen je nož kojim su ubijeni supružnici, a prikupljeno je još materijalnih dokaza koji potvrđuju da su učestvovali u zločinu. Uz to, pali su i na poligrafu. Supružnike su, kako je ustanovljeno, ubili u subotu po podne. Koliko su novca ukrali još nije utvrđeno, ali ubrzo će se saznati i to. Takođe, kod jednog od njih nađen je i zlatni escajg koji je nestao iz kuće Jugovića – kaže sagovornik “Blica”.

Njih trojica u selu rade kao nadničari, i do sada nisu pravili probleme.

– Meštani se nisu žalili na njih, u suprotnom bi ih proterali. Starcima su pomagali, donosili potrepštine, zimi ložili vatru. Za to su dobijali po nekoliko stotina dinara. Pare su trošili mahom u kafani – dodaje naš sagovornik.

Safet, sin ubijenog para, ogorčeno je komentarisao za “Blic” hapšenje rumunske bande.

– Strašno, kakve bi to životinje uradile? To su ljudi bez duše… tako da ubiju dvoje staraca. Pa oni su jedva hodali – priča Safet, koji se ovim tužnim povodom vratio u selo posle pet godina.

BIZARAN SLUČAJ: Biciklista koga je udario automobil kažnjen sa 150 evra

Živeli u selu pet godina

Meštani Brodica otkrivaju da su uhapšeni Rumuni u selu živeli četiri-pet godina, a kod Jugovića su radili tri nedelje. U Brodici su živeli u kući Vitomira Todorovića, koji živi u Austriji.

Zločini rumunskih državljana

mart 2015.

Rumunski državljanin Vasile Uktu (49) uhapšen je zbog sumnje da je silovao i brutalno ubio Slavku Stević (83) u njenoj porodičnoj kući u Starčevu, kod Petrovca na Mlavi.

mart 2009.

Rumun Jan Pavel (47) u Beogradu je ubio penzionerku Zagu Drobnjak (74). U Srbiji se skrivao pet godina, a Rumunija je za njim tragala zbog silovanja i razbojništva.

april 2004.

Rumun Stefan Ursu (21) osuđen je u Okružnom sudu u Požarevcu na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva bogatog domaćina Jezdimira Serafimovića (54) iz Češljeve Bare kod Velikog Gradišta.